NHL:ssä tällä kaudella 16 pelissä kovat tehot 14+7=21 (+7) iskenyt Auston Matthews on ollut oikeastaan koko sesongin ajan hyvässä iskussa. Vire on hämmentävän kova viikosta toiseen, sillä yhdysvaltalainen on jäänyt pisteittä vain yhdessä pelissä. Nyt pisteputki on peräti 14 ottelun mittainen.

Yöllä jenkki latoi yhden maalin, kun vaahteranlehtipaidat kellistivät Ottawa Senatorsin. Pelaajan pisteputki on totta kai historiallisen pitkä, ja esimerkiksi Maple Leafsin historiassa se on nyt kuudenneksi pisin.

Paremmat putket ovat 18 ja 16 ottelun mittaisia, tuorein alkuvuodesta 1994 Dave Andreychukin toimesta. NHL:n konkaripelaaja, yhdysvaltalaisen joukkuekaveri antoi Matthewsista vallatonta tekstiä NHL:n nettisivuilla.

– Luulen, että on olemassa pari-kolme ukkoa, jotka pystyvät tekemään sellaisia juttuja, mihin Matthews kykenee – mutta hän on silti toisella tasolla.

– Mielestäni hänen pitäisi olla ehdolla kolmen palkinnon saajaksi: Selke Trophyn, Hart Trophyn ja Rocket Richard Trophyn saajaksi, yli 1 800 NHL-ottelun konkari ylisti viitaten parhaalle puolustavalle hyökkääjälle, arvokkaimmalle pelaajalle ja parhaalle maalintekijälle jaettaviin pysteihin.

– Hän tekee monia asioita ja pelaa lisäksi oikein. Nautin todella hänen kanssaan pelaamisesta ja hänen seuraamisesta.

Yön ottelussa Toronto löi Ottawan 2-1, ja maalikoosteen näet ohesta.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Vihdoin ja viimein! Leijonien maailmanmestari kiskaisi NHL-uransa avausmaalin – ”Oli hienoa nähdä”

Ohhoh: Sebastian Ahon NHL-uran alku poikkeuksellisen tehokas – taas osunut suomalainen nousi jo Esa Tikkasen ohi

Ei ole todellista! Kevin Lankinen on täysin käsittämätön seppä: Vahti torjui NHL-uran ensimmäisen nollapelin, nousi taas tehopisteille – ja kruunuksi ykköstähdeksi