Toimittaja kehui “hiljaa” hyvää työtä tehnyttä NHL:n suomalaishyökkääjää – “On paljon enemmän tarjota hyökkäämiseen – on osallistunut enemmän kuin miltä näyttää”

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen on tehnyt NHL:ssä niin sanottua hiljaista hyvää työtä. Seitsemässä ottelussa vasta yhden syöttöpisteen naputtanut alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on nauttinut viidessä edellisessä pelissä vastuuta ottelukohtaisesti kymmenestä puolesta minuutista jopa reiluun 16:een.

Perjantaiyön 1-3-tappiossa Kuokkanen luuti joukkueensa kakkosketjussa yhdessä Andreas Johnssonin ja Travis Zajacin kanssa. The Hockey Writersin Alex Chauvancy toi Twitterissä esille ajatuksia, jotka kuulostivat suomalaisittain varsin mielekkäiltä. Hän haluaisi Kuokkasen ylempiin kenttiin – tai tässä tapauksessa siis ykköstrioon.

– Mielestäni olisi viisasta siirtää Kuokkanen ylös (Pavel) Zachan paikalle (Travis) Zajacin ja (Kyle) Palmierin vierelle, toimittaja kirjoitti.

– Kuokkasella on paljon enemmän tarjota hyökkäämiseen, ja hän on osallistunut siihen enemmän kuin miltä näyttää.

Toimittajan variaatiossa oulunsalolainen voisi jatkaa laidalla tai vaihtaa keskelle, kun Zacha pelasi Devilsin kolmossentterinä. Jos Kuokkanen jatkaisi laiturina, niin Zajac olisi sentteri, kuten aiemminkin, ja Palmieri laituri.

Aika näyttää, toteutuuko toimittajan ajatus. Kauden seitsemästä pelistään kolme voittanut Devils pelaa seuraavan kerran Buffalo Sabresia vastaan lauantai-iltana kello 20.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Leijonien maailmanmestari Eetu Luostarinen osui taalaliigassa taas toisen suomalaisen alustuksesta – ”Teki tänään paljon hyviä asioita”

Nyt tuntuu kurjalta: Kaapo Kakko sai peliaikaa naurettavan vähän samalla, kun NY Rangersin ykkösvaraus ja tuntematon AHL-jyrä nauttivat vastuusta: ”Naurettavaa”