Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta tuli ikäluokan MM-kisoissa maamme ensimmäinen arvokisamitalisti vuodelle 2021. Läpi turnauksen niin pelillisesti kuin henkisestikin väkevästi esiintynyt Suomi kaatoi pronssiottelussa varhain keskiviikkoaamuna Venäjän 4-1 ja nappasi himmeimmät mitalit.

Suoritusta sanojensa mukaan erittäin paljon arvostava päävalmentaja Antti Pennanen kertoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa olevansa ylpeä joukkueesta, sitkeydestä ja sisukkuudesta.

– Kiittelin myös yhtenäisyydestä, joukkueelle pelaamisesta ja toisen auttamisesta.

Parhaimmillaan perin suomalaisia teemoja muuten, jotka toimivat!

– Kaivoimme meidät moneen kertaan mukaan peleihin ja kiinni tuloksiin.

Sen jälkeen Pennanen kertoi huiman kuuloisen paljastuksen. Kaikki pelaajat repivät ja raastoivat itsestään irti kaiken.

– Voi, kun saisin kertoa ja siten tietäisitte, että missä kunnossa osa pelaajistamme on. Siihen nähden jäälle jätetty… En voi kuin hattua nostaa.

Sen ainakin suuri yleisö näki, että 3-4-välierätappio satutti suomalaisia silminnähden.

– Teimme hyvän comebackin USA-pelistä, vaikka he valitettavasti voittivat meidät. Totta kai se oli suuri pettymys, mutta me kaikki tiesimme, että haluamme voittaa, pronssiottelussa kaksi pömpeliä tehnyt kippari Anton Lundell hymähti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Kun pronssipelin summeri törähti, näytti suomalaispelaajien harteilta purkautuvan useiden viikkojen rasitus. Oheisiin videoihin on hyvä lopettaa MM-kisamatka 2021.

Summeri soi:

Riemu repeää Kari Piiroisen maalilla:

Kopissa riittää iloa: