Liigassa pelaamisensa kanssa pahasti tuskaillut Kärpät tiedotti kotisivuillaan keskiviikkona kolmesta jatkosopimuksesta. Maalivahti Leevi Meriläisen uusi sopimus on kolmevuotinen, puolustaja Taneli Ronkaisen kaksivuotinen ja hyökkääjä Radek Koblizekin (arkistokuvassa) yksivuotinen.

Nollakakkonen Meriläinen on kuulunut koko uransa ajan Kärppien organisaatioon, mutta liigajoukkueessa minuutteja ei ole kertynyt – vielä. Pelaaja on Ottawa Senatorsin viime syksyn draftin kolmannen kierroksen 71. varaus.

– Kausi on mennyt pääosin hyvin. Jossain kohtaa tuli pari huonompaa peliä, mutta suurimmalta osin pelit ovat menneet hyvin. Totta kai minulla on hienot fiilikset jatkosopimuksesta kaikin puolin. Ehkä jollain tapaa turvallisempi olo, nyt kun se on tehty, Kärppien U20-joukkueessa pikkumustia kopannut Meriläinen summasi.

Suomen mestari Ronkainen on pelannut Liigassa 173 runkosarjan peliä tehoin 4+18=22 (-4), 30 pudotuspeliottelun saldo on 3+5=8 (+5). Pakilta on Liigasta mitalisuora: 2016 pronssia, 2018 mestaruus ja 2019 hopeaa.

– Onhan tässä aika huikea kontrasti, sillä aika lailla vuosi sitten tähän aikaan olin juuri saanut tietää, että kausi on ohi, eikä tiennyt varmaksi, pelaanko enää ollenkaan jääkiekkoa, tällä kaudella 25 kamppailussa luutinut, ja koko viime kauden selkävamman takia missannut Ronkainen selvitti.

Ronkaisen tavoin SM-kultaa voittanut 23-vuotias Koblizek on Tsekin maajoukkuemies, ja tämä on edustanut punasinivalkoisia niin miehissä, alle 20-vuotiaissa kuin alle 18-vuotiaissakin. Koblizek on pelannut Liigassa 135 runkosarjan peliä (24+46=70, +14) ja 24 pudotuspeliottelua (0+5=5, 0).

– Olen erittäin iloinen, että Kärpät halusi myös pitää minut. Tie tähän pisteeseen on ollut pitkä, ja olen erittäin kiitollinen Kärpille kaikista mahdollisuuksista, mitä seura on minulle tarjonnut. Olen pystynyt kehittymään pelaajana ja uskon, että Kärpät on yksi suurimmista syistä siihen, että pelaan nyt ammattilaisena jääkiekkoa, Suomessa kaudesta 2013-14 lähtien pelannut ja tällä kaudella Tsekin Euro Hockey Tour -nippuun noussut Koblizek sanoi.

LUE TORSTAIN KOTIMAISEN KIEKON JUTUISTA MYÖS:
Lähde: Pelaamatta ollut Siim Liivik palaamassa sittenkin kaukaloon

Kärpät-pelaajalta karu paljastus Jesse Puljujärven Suomeen paluun jälkeisistä fiiliksistä – ”Näytti tarvitsevan halia – sanoimme, että olemme tukenasi”