Jesse Puljujärven osalta viime vuodet ovat menneet Liigan Kärppien, NHL:n Edmonton Oilersin ja AHL:n Bakersfield Condorsin väliä jatkuvasti. Juhannuksen 2016 ykköskierroksen nelosvaraus palasi Suomeen rapakon takaa ensimmäisen kerran kaudeksi 2019-20, jonka hän veti kokonaan Kärpissä.

Aika Oulussa antoi nuorten ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarille paljon, Suomen mestaruuden lisäksi. Joukkueen kanadalaispakki Shaun Heshka kertoi taannoin Sportsnetille, että hänellä oli iso osa Puljujärven eteenpäin menemisessä.

– Tehtävämme oli puhua hänelle mahdollisimman paljon englantia, rakentaa itseluottamusta sekä saada rakkaus peliä kohtaan takaisin. Tunsimmekin ajavamme näitä eteenpäin.

– Ja on mahtavaa nähdä hänen pärjäävän hyvin!

Suomalaislupaus on pelannut Kärppien liigajoukkueessa kausina 2015-16 ja 2019-21. Rapakon takana Oilersissa ja Condorsissa Puljujärvi viiletti ennen nykyistä kautta sesongit 2016-19. Heshka kertoi hyökkääjästä erikoisen piirteen tämän palauttua aikoinaan Suomeen.

– Hän näytti tarvitsevan halia. Hänhän meni NHL:ään ajatellen asioiden menevän tietyllä tapaa, mutta eivät ne sitten menneetkään niin. Hänelle raha ei ole tärkein seikka. Hän halusi pelata, koska Jesse rakastaa pelaamista.

Kärppiin paljon voittanut peluri oli tervetullut.

– Me sanoimme hänelle, että olemme tukenasi, koska tämä on sinun joukkueesi.

Kärppä-ajat kasvattivat Puljujärveä valtavasti, ja Heshkan mukaan suomalainen tajusi, kuinka lajia pelataan. Puljujärvi oppi käyttämään joukkuekavereita hyödyksi ja viemään itseään eteenpäin.

– Hänen ei tarvitse tehdä ihan kaikkea itse. Hän kypsyi ja kasvoi. Jesse on yksi kovimmista pelaajista, keiden kanssa olen treenannut täällä Oulussa. Nuoret pelaajat katsoivat Jesseä ajatellen, että ”mitä minun pitäisi tehdä”. Puljujärvi kirjoitti nuotit.

Tällä kaudella suomalainen pelasi Kärpissä 16 liigapeliä pistein 7+5=12 (+3), NHL:ssä hän on luutinut kahdeksassa ottelussa tehoin 0+2=2 (-4).