Ei huh huh, mikä ottelu taas! Parhaaksi suomalaisvahdiksi noussut Kevin Lankinen otti 41 torjuntaa, eikä suostunut vieläkään jäämään pisteittä: ”Aion parantaa joka ilta”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin debytanttivahti Kevin Lankinen jatkoi mahtavia otteitaan taalaliigassa, vaikka joukkue Nashville Predatorsille taipuikin torstaiyönä. Preds oli parempi 2-1 pelissä, jossa kevään 2019 maailmanmestari otti sekopäiset 41 torjuntaa.

Kiekko-Vantaan kasvatin nollapelihaave meni plörinäksi taas vasta päätöserässä ajassa 45.24 Nick Cousinsin maalattua Predatorsille. Osuman syöttänyt Matt Duchene oli voittolaukauskisassa ainoa kolmesta ampujasta, joka onnistui ohittamaan NHL:n tuoreen debytantin.

– Tunsin oloni itsevarmaksi ja hyväksi. Olen onnellinen siitä, että parannan joka päivä. Jokainen kokemus on uutta, ja aion parantaa joka ilta, todella usein hymyilevä Lankinen sanoi Chicago Sun-Timesin mukaan.

Otteluhan oli tosiaan Lankiselle hänen NHL-uran ensimmäinen voittolaukauskisaan venynyt kamppailu.

Chicagon ykkösvahdin paikkaa tosissaan havittelevan pelurin torjuntaprosentti on nyt pelaajan uran neljässä ensimmäisessä startissa maaginen 93,1. Tilastoja pilkkoen ottelukohtaiset prosentit ovat ensimmäisestä viime yön peliin 83,3, 96,8, 92,6 ja 97,6. Otteluissa Chicago ei ole jäänyt pisteittä kertaakaan! Hawks-luotsi Jeremy Colliton ei äskettäin myöntänyt sitä, että suomalainen olisi noussut nimelliseksi ykköskassariksi.

Ilman NHL-varausta aikanaan jäänyt Lankinen on NHL:n torjuntaprosenttitilastossa liki sensaatiomaisesti kymmenentenä, ja samalla hän on kivunnut jo parhaaksi suomalaiseksi. Blackhawksin muista torjujista Malcolm Subbanin pinnat ovat 88,9 ja Collin Delian vastaavat 86,3.

LUE NHL-JUTUISTA MYÖS:
Kärpät-pelaajalta karu paljastus Jesse Puljujärven Suomeen paluun jälkeisistä fiiliksistä – ”Näytti tarvitsevan halia – sanoimme, että olemme tukenasi”


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.