Onko NHL:stä tullut pehmoliiga? Entiseltä tähdeltä kovaa kritiikkiä: ”Ei ole enää kova”

© Kuva: Getty Images

Thomas Vanek pelasi värikkään ja komean NHL-uran. Hän esiintyi 1029 NHL-ottelussa ja tykitti niissä tehot 373+416=789. Seurojakin mahtui vuosien varrelle useita: Buffalo Sabres, New York Islanders, Montreal Canadiens, Minnesota Wild, Detroit Red Wings, Florida Panthers, Vancouver Canucks ja Columbus Blue Jackets.

Vanek ei ole virallisesti eläköitynyt. Hän ei kuitenkaan ole pelannut kauden 2018-19 jälkeen. Itävaltalaistähti vieraili hiljattain The Instigators -podcastissä ja kertoi suoraan mielipiteensä NHL:n nykytasosta.

– Viimeiset neljä tai viisi vuotta – Zdeno Charaa lukuunottamatta – liiga ei ole enää kova. Me voimme varmaan kaikki olla siitä samaa mieltä. Kun me aikanaan pelasimme, oli Chris Prongereita ja Derian Hatchereitä. Silloin peli oli kovaa, Vanek kommentoi.

– Maalin edustalla olemisesta ei saanut silloin mitään jäähyjä. Tuomari sanoi ”hei, Pronger, rauhoitu” ja Pronger katsoi tuomaria ”älä puhu minulle enää ikinä” -ilmeellä.