Liigajoukkueiden joulutodistukset – tässä ovat seiskalla alkavan numeron saaneet laumat: Tappara ja Jukurit muka samassa paketissa?

© Kuva: Leijonat.fi

Liigasyksy on paketissa, ja tuo syksy pystyttiin viemään läpi yllättävänkin kivuttomasti, vaikka koronavirusarki piinasi ja piinaa maatamme kovalla kädellä.

Kun sarjaa on pelattu noin kolmannes, on peleistä noussut esille lukuisia iloisia yllättäjiä ja kasa karuja pettymyksiä. Jaamme jokaiselle joukkueelle joulutodistuksen arvosanoin 4-10.

Käymme tässä jutussa läpi seiskalla alkavan arvosanan saaneet porukat. Numero seuran edessä tarkoittaa arvosanasijoitusta.

Jaettu 9. Jukurit, 7,0

> 13. sija, 18 ottelua, maaliero 42-65, 19 pistettä
> 9. sija ylivoimalla (16,67%), 7. sija alivoimalla (81,43%)

Jukurit on näyttänyt yllättävillä Ilves-, Tappara-, ja HIFK-voitoilla sen, että parhaana päivänä joukkue voi haastaa ihan kenet hyvänsä – ja se nostaa joukkueen arvosanan seiskaan.

Mikkeliläisten porukka ei ole paperilla kummoinen, eikä Vitali Abramovin paluu rapakon taakse auta asiaa. Silti joukkue taistelee vain viiden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun runkosarjaa on takana noin kolmannes. Jukureilla on jopa kolme peliä vähemmän pelattuna kuin viimeisenä jatkoon tyrkyllä olevalla Ässillä.

Jukurien numeroa nostaa entisestään se, että laumasta nousi maajoukkueisiin syksyllä roppakaupalla ukkoja. Maalivahti Sami Rajaniemi (jutun kuvassa) sekä pakit Axel Rindell ja Jakub Galvas loistivat Suomen ja Tsekin paidoissa Helsingin EHT:llä syksyllä.

Jaettu 9. Sport, 7,0

> 11. sija, 17 ottelua, maaliero 34-49, 22 pistettä
> 14. sija ylivoimalla (12,12%), 10. sija alivoimalla (78,79%)

Kauden kummallisella vieraspeliputkella aloittanut Sport näytti olevan pitkään Liigan heikoimpia laumoja, mutta syksyn pitkässä evakossa viettänyt joukkue ottikin keikkapeleistä pinnoja kivasti. Kun se pääsi koronakurimuksesta ja kotiin, lähtivät koneet jälleen käyntiin hitaasti, mutta varmasti. Peli kehittyi hienosti kokonaisvaltaista tekemistä tuijottamalla.

Alkukaudesta Sebastian Stålberg, Jesse Paukku ja Jonne Virtanen kantoivat vastuuta tuloksesta, mutta sittemmin remmiin liittyivät kovat Keräset Michael ja Janne. Meno on ollut lupaavaa – voit lukea Sportista tarkemmin ja seikkaperäisemmin ohesta!

Näkökulma: Hirmuhankintoja tehneen liigajoukkueen luotsin neronleimaukset voivat johtaa sensaatioon: ”Vastustajan lisäksi paikalla on vähän muitakin demoneja”

Jaettu 9. KooKoo, 7,0

> 7. sija, 19 ottelua, maaliero 55-45, 29 pistettä
> 8. sija ylivoimalla (18,57%), 6. sija alivoimalla (82,09%)

Ei ehkä ihan samaa kuin viime kaudella, muttei totaalista floppaamistakaan. Korkealta karvaava KooKoo on siinä mielessä erikoinen joukkue, että vaikka se on menettänyt viime kausilta kovia pelimiehiä, on seura taas onnistunut hankkimaan tilalle lähes yhtä kovia ukkoja. Maalivahti Victor Brattström, pakki Alexander Ytterell sekä hyökkääjät Kasper Björkqvist ja apukapteeni Ahti Oksanen ovat onnistuneet vähintäänkin hyvin isossa kuvassa.

KooKoo ei sukeltanut syksyllä oikeastaan missään vaiheessa totaalisen syvälle, ja Ilvekselle marraskuussa koettu 1-6-vierastappio on kauden ainoa selvä iso epäkohta.

Kansalle tärkeä Liiga tehnyt kaiken terveyden eteen – ja jäänyt epäreiluun rakoon? ”Kun tulee MM-pokaali ja päästään lavalle, niin sitten näitä kyllä korostetaan”

Jaettu 7. Tappara, 7,5

> 6. sija, 19 ottelua, maaliero 61-56, 31 pistettä
> 7. sija ylivoimalla (19,72%), 9. sija alivoimalla (80,00%)

Jos Tappara olisi Liigan terävimmän kärjen taakse kuuluva sellainen tasapaksu suorittaja, voisi joukkueen alkukauden kuvailla olleen tasainen, ok-luokan suoritus. Mutta koska Tappara ei ole tällainen, vaan kärkeen poikkeuksetta oletettava iso ja mahtava, voi porukan alkukautta kuvailla jopa lieväksi flopiksi. Toki Tappara osoitti heräämisen merkkejä kauden edetessä, eikä tämä ole uutta – joukkue on syttynyt aiemmillakin kausilla hitaasti, mutta sitäkin varmemmin.

Jaettu 7. SaiPa 7,5

> 12. sija, 19 ottelua, maaliero 35-48, 21 pistettä
> 13. sija ylivoimalla (14,81%), 2. sija alivoimalla (90,36%)

Joku saattoi olettaa, että SaiPa menee sekaisin päävalmentaja Tero Lehterän lomauttamisen takia. Toisin kävi, ja legenda Ville Hämäläisen johtama joukkue ylsi komeaan voittoputkeen marraskuun lopulla lyötyään kovat KooKoon Kaakon derbyssä, ja Ilveksen sekä Sportin. Lokakuussa seitsemän ottelua putkeen hävinnyt lappeenrantalaislauma on onnistunut kellistämään tällä kaudella lisäksi muun muassa Kärpät ja KalPan.

Joukkueen suurimpia ilonaiheita ovat olleet aikanaan Nashville Predatorsin kanssa sopimuksen tehneen maalivahti Niclas Westerholmin sekä joukkueen aivan häikäisevän alivoiman panokset. Toki Tomas Zaborsky ja Jarno Koskiranta ovat olleet perushyviä, mutta yllättäjien kastiin voitaneen nostaa röyhkeä, rohkea ja yllättävän kiekollinen Joel Olkkonen. Kamppailevan ja hengellisesti yhtenäisen oloisen SaiPan kannattaisi käyttää tehot 1+3=4 (-2) tehneen ja erikoistilanteissa vastuuta nauttivan pakin ensi kauden optio ja vikkelästi.

Lisää jouluarvosanoja myöhemmin pyhinä…


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.