Liigajoukkue ui syvissä vesissä – joulutauko alkoi raskaan tappioputken piinatessa: “Meni kyllä ihan per*eelleen – ei ollut mitään selittelemistä”

© Kuva: Juha Tamminen

Ässien voitaneen kutsua olevan yksi päättyneen liigasyksyn pahimmista flopeista. Joukkue sykki parin kuukauden aikana 21 peliä ja niistä se keräsi 24 pinnaa. Pistekeskiarvo 1,14 kuvastaa joukkueen tekemistä paljon: Lukema on koko sarjan neljänneksi huonoin.

Sarjakymppi Ässät otti keskiviikkona Liigan viimeisessä pelissä ennen taukoa pataan KooKoolta 1-6. Kotijoukkue oli tahmea, kankea, ja haluttoman näköinen – pelaajien elekieli vaikutti olevan kaikkea muuta kuin iloinen.

– Omalta osalta meni kyllä ihan per*eelleen saada viestiä joukkueelle, että mitä tällainen peli vaatii ja missä riman pitää olla luistelun ja kamppailupelaamisen suhteen. Saatiin oppia läpi pelin ja seurauksena epävarmaa pelaamista niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan, patapaitojen päävalmentaja Ari-Pekka Selin noitui Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Ei ollut mitään selittelemistä siinä, mitä taululla luki. Yksinkertaisten ja tylyjen asioiden äärellä ollaan joukkueen kanssa. Ruvetaan taas jälleen kerran rakentamaan huomista.

Tauolla Ässät ottaa kiinni syysjaksosta ja siitä, miksei joukkue päässyt KooKoota vastaan parempaan suorittamiseen.

Seuraavat ottelut on tarkoitus pelata ainakin Liigan sivujen ohjelman mukaan tapaninpäivänä 26. joulukuuta.

– On ainakin päiviä tarpeeksi harjoitella. Ei tarvitse valmentajiston tai muunkaan selitellä, ettei ole aikaa – nyt on aikaa harjoittaa kamppailupelaamista, fysiikkaa, luistelua ja ennen kaikkea sitä, että pelataan samaa peliä molempiin suuntiin.

Ässät lähti lomille neljän ottelun tappioputkessa.

LUE MYÖS:
Näkökulma: Hirmuhankintoja tehneen liigajoukkueen luotsin neronleimaukset voivat johtaa sensaatioon: ”Vastustajan lisäksi paikalla on vähän muitakin demoneja”

Kansalle tärkeä Liiga tehnyt kaiken terveyden eteen – ja jäänyt epäreiluun rakoon? ”Kun tulee MM-pokaali ja päästään lavalle, niin sitten näitä kyllä korostetaan”