Kohuttu NHL-kommentaattori Pierre McGuire muisteli tarinaa, missä Jaromir Jagr näytti hänelle keskisormea iskettyään ensin voittomaalin.

McGuire oli osana Hartford Whalersin organisaatiota. McGuire oli juuri lähtenyt Pittsburghista, missä hän oli kuulunut Jagrin varanneeseen valmennusryhmään.

McGuiren Whalers oli juuri tasoittanut ottelun Penguinsia vastaan. Tällöin yhdysvaltalaisvalmentaja halusi, että Jagrin maila mitattaisiin ennen jatkoaikaa. McGuire tiesi, että tsekkiläinen pelaa laittomalla mailalla.

– Kapteenimme Pat Verbeek oli juuri tasoittanut ottelun. Se oli todella emotionaalinen ottelu minulle. Olin työskennellyt Jaromirin kanssa tiiviisti, joten tiesin, että hänellä on laiton maila, McGuire paljastaa Spittin’ Chiclets -podcastissa.

– Joten sanoin Patille, että hän menisi vaatimaan tuomareilta, että Jagrin maila mitattaisiin. Enhän minä osannut odottaa, että jatkoajalla Larry Murphy lähettäisi ilmaan hänen tunnetun vippisyöttönsä.

– Tietysti Jaromir pääsi juuri jäähyaitiosta jäälle. Hän otti kiekon ilmasta kiinni ja teki läpiajosta voittomaalin.

– Sitten hän luisteli ohitseni ja näytti minulle erilaisen Jagr-tervehdyksen, McGuire naurahtaa. Yhdysvaltalainen sai katsella tsekkiläisen keskisormea heti voittomaalin jälkeen.