Liigan ystävät saivat kuulla lauantaina iloisia uutisia, kun sarja tiedotti jatkavan pelejä 15 ottelun verran joulukuussa ilman yleisöä.

Otteluohjelma on siinä mielessä jännittävä, että luvassa on esimerkiksi kolme maanantai- ja kolme sunnuntaipeliä. Noina päivinä Liigaa ei normaalisti ole ollut tapana pelata.

Vielä erikoisempi seikka liittyy Liigan koronavirustauon lopettavan Pelicans-TPS-ottelun alkamisaikaan. Normaaleina arkipäivinä pelit on totuttu aloittamaan Liigassa kello 18.30, mutta keskiviikon ottelun on Lahdessa määrä alkaa Liigan sivujen mukaan jo kello 16. Ja kyseessä on siis normaali arkipäivä.

Lahden Pelicansista kerrotaan, että pelin lopullisen alkamisajan kohtaloa odotellaan vielä. Mutta jos kiekko tippuu jäähän kello 16, on se perusteltavissa varsin luonnollisin argumentein. Ja kun katsojiakaan paikalle ei oteta, eivät esimerkiksi töissä olevat ihmiset kärsi arjen tasolle varsin aikaisesta alkamisajasta.

Kello 16:n ajatus on siis yksinkertaisesti se, että aikaisempi alkamisajankohta palvelee urheilijoita ja näiden palautumista paremmin. Mutta edelleen, alkamisaika voi vielä muuttua.

Ensi viikolla ohjelmassa on keskiviikon ottelun lisäksi pelit HIFK-SaiPa ja TPS-Ässät ennen 27. joulukuuta asti kestävää joulutaukoa.