NHL:n entisen 1. kierroksen varaus Nikolai Goldobinin ura on tällä hetkellä rajussa laskusuhdanteessa.

Pohjois-Amerikasta viime kauden jälkeen KHL:ään siirtyneen venäläisen seura TsSKA Moskova vahvisti maanantaina jo viikko sitten mediaan lipsahtaneen tiedon 25-vuotiaan taiturin potkuista.

21 ottelussa odotuksiin nähden vaisut tehot 4+7=11 TsSKA-paidassa iskenyt laitahyökkääjä siirtyy Championatin mukaan loppukaudeksi Metallurg Magnitogorskin riveihin.

Goldobin pelasi ennen tätä kautta viisi sesonkia Pohjois-Amerikassa onnistumatta vakiinnuttamaan paikkaansa NHL-tasolla. NHL-pelejä San Jose Sharksia ja Vancouver Canucksia edustaneelle Goldobinille kertyi lopulta 125 tehoin 19+27=46.

Viimeksi marraskuun puolivälissä tositoimissa nähty Goldobin on tuttu mies myös Liigan seuraajille, sillä mies pelasi HIFK:ssa kaudella 2014-15. Tuolloin nuoren supertalentin statuksella Suomeen saapunut teinitähti takoi 38 otteluun tehot 11+10=21.