Ruotsalaisseura Modosta äskettäin lähteneen Ville Niemisen aika joukkueen peräsimessä oli täynnä turbulenssia. Allsvenskanin nousijaehdokas vajosi syksyllä sarjan hännille, mutta suomalaista puolusteltiin pelaajien toimesta. Toisaalta osa oli myös sillä kannalla, ettei luotsin metodit olleet toimivia.

Pelaajaurallaan muun muassa Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoissa sekä AHL:ssä pelannut Expressenin toimittaja Sanny Lindström haukkui eräässä kolumnissaan Modon syvimpään mahdolliseen suonsilmäkkeeseen. Modo on Lindströmin mukaan yksiselitteisesti surkea tapaus.

– Nieminen oli yhdeksän ottelun ajan luotsina – se on täysin sairasta! Olen nähnyt, kuten muutkin, että Modo pelaa huonosti, hitaasti ja tylsästi.

Sitten asiantuntija nosti esille olennaisen pointin. Liekö suomalainen Stanley Cup -voittaja jäänyt esimerkiksi liian yksin, oman onnensa nojaan?

– Kysymys kuuluu, että onko Niemistä itseään valmennettu tai muokattu sitä kohti, kuinka Modo haluaa pelata?

Lindström arvelee, ettei Modossa tiedetä itsekään, kuinka seura haluaa pelata.

– Nyt vaaditaan selkeyttä sen suhteen, mitä seura haluaa olla, jotta muualta, toisesta kulttuurista tulevalla luotsilla olisi mahdollisuus onnistua.

– Ja Modolta puuttui tämän asian suhteen selkeys.

Ruotsin vuoden 2007 mestarijoukkue Modo keikkuu 14 joukkueen Allsvenskanissa nyt 11:ntenä. Se on voittanut Niemisen lähdön jälkeen kummatkin pelinsä.