Kolmen leikkauksen ”remontti” takana: Kolminkertainen Stanley Cup-voittaja hehkuttaa kuntoutumistaan – ”Se on ollut uskomatonta”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin riveissä kolmesti Stanley Cup-mestaruutta juhlinut puolustaja Brent Seabrook vakuuttaa olevansa jälleen terve ja valmis edustamaan seuraansa tulevalla kaudella pitkäksi venyneen tauon jälkeen.

35-vuotiaan Seabrookin viime kausi oli erittäin hankala ja hän pelasi sen aikana ainoastaan 32 ottelua.

Sesonki päättyi konkarin osalta jo joulukuussa ja tämän jälkeen vuosien saatossa kovia kokenutta kehoa on operoitu urakalla, takana on peräti kolme leikkausta. Ensin puukon alle joutui olkapää ja sitten vuorossa olivat molemmat lonkat.

Kuntoutumisen sujumisen myötä pelihalut ovat valtavat.

– Odotan innoissani harjoitusleiriä ja pääsyä näyttämään kaikille mihin pystyn. Peliurani ei ole suinkaan ohitse. Ymmärrän, että 35-vuotiasta pidetään urheilumaailmassa vanhana, mutta en todellakaan tunne itseäni vanhaksi, Seabrook toteaa The Athleticille ja jatkaa:

– Tunnen olevani taas 19-vuotias, joka yrittää päästä joukkueeseen. Luistelen ja teen paljon kaikenlaista ekstraa jotta olisin hyvin valmistautunut (harjoitusleirille). Tavoitteena on ollut saada notkeutta takaisin, joka oli pitkään ongelma. Viimeiset pari-kolme viikkoa on tuntunut todella hyvältä jäällä. Se on ollut uskomatonta.

Seabrook jatkaa hehkutustaan kertoen, ettei ole tuntenut oloaan näin hyväksi kymmeneen vuoteen.

Koko NHL-uransa Blackhawks-paidassa kiekkoilleella Seabrookilla on tilillään 1114 NHL-runkosarjaottelua, joissa on syntynyt tehot 103+361=464. Pudotuspeleissä 123 kamppailun saldo on 20+39=59.