Hurjaa puuhaa Ruotsissa: Liigasta tuttu pistetykki pelaa onnettomalla palkalla, Tre Kronorin olympiakävijä sai “ota tai jätä” -tarjouksen

© Kuva: Juha Tamminen

Ruotsalaislehti Expressen teki äskettäin mielenkiintoisen jutun pelaajista, jotka luutivat maan pääsarja SHL:ssä täysin alihintaan. Listalta löytyy suomalaisillekin tuttuja nimiä, mutta kaikkein eniten leuat loksahtavat auki todellakin ala-arvoisten palkkojen takia.

Toki nykyarjessa jokaisen ihmisen on joustettava tavalla tai toisella.

Esimerkiksi liigajoukkue Vaasan Sportista tutun Chris DeSousan nettopalkka per kausi olisi noin 100 000 euroa, mutta nyt hän tienaa kuukaudessa 3 400 euroa. Palkan onnettomuutta kuvastaa se, että tuo kerrottuna vaikkapa vuoden kuukausimäärällä, eli 12:lla, olisivat DeSousan vuositienestit 40 800 euroa.

Kanukki pommitti Liigassa viime kaudella 43 pelissä tehot 19+17=36 (-6). Kuluvalla kaudella Luulajassa pistetili ei neljässä pelissä ole auennut (+1).

Yhdysvaltalaislupaus Bobby Nardella puolustaa Djurgårdenin takalinjoilla lainapahvilla Washington Capitalsista. Kymmenessä pelissä tehot 0+4=4 (+1) iskenyt puolustaja tienaa Ruotsissa onnettomat 2 500 euroa kuussa.

Ruotsin maajoukkueesta tuttu pakki Patrik Hersley on pelannut Malmön takalinjoilla neljässä pelissä tehoin 1+1=2 (-1). Hän tuli kotimaahansa Venäjän monikansallisesta KHL:stä kuulemma tarjouksella, jonka teema oli ”ota tai jätä”. Hersley otti, mutta olympiakävijä ja KHL-mestari saa lapaansa kuukauden välein reilut 6 000 euroa.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta