Entisen HIFK-puolustaja Kyle Quinceyn perhe sai kuulla aiemmin tänä vuonna surullisia uutisia. Jääkiekon parissa hyväntekeväisyyttä tekevä Dawg Nation Hockey Foundation kertoi Twitterissä, että kanadalaisen perheen nuorimmalta pojalta löydettiin aivokasvain.

Nyt muun muassa NHL:n virallisilla kotisivuilla kerrotaan, että Axl-niminen poika on toipunut vaativista hoidoista.

Vanhemmat Rachel ja Kyle olettivat keväällä menevänsä lapsen kanssa päivystyspoliklinikalle rutiinikäynnille tarkistuttamaan mahdollista flunssaa. Poikaa piinasivat kuume ja oksentelu – eikä kyseessä lopulta ollutkaan mikään pieni tauti.

Lapsi leikattiin ensimmäisen kerran huhtikuun alussa. Sen jälkeen Axl on käynyt läpi erilaisia hoitoja, kuten asiaan kuuluvaa sädehoitoa. Perhe on muuttanut Coloradosta Philadelphiaan, ja pesue on joutunut näkemään lapsensa sairaalasängyllä. Leikkauksen jälkeen arkeen ovat kuuluneet lisäksi muun muassa kemoterapia.

Nyt asiat ovat toisin. Lapsen hiukset ovat kasvaneet hiljalleen takaisin, vaikka hän ei olekaan samanlainen tenava kuin muut 19 kuukauden ikäiset.

– Mutta tällä hetkellä olemme todella onnellisia, ex-pelaaja Kyle Quincey huokaa.

– On uskomatonta nähdä hänet sellaisena kuin hän nyt on… Kuinka onnellinen hän onkaan, äiti lisää viitaten parempaan aikaan rankkojen kokemusten jälkeen.

Kyle Quincey lopetti kiekkoilijan uransa keväällä 2019 HIFK:n väreissä. Pelaaja iski 35 runkosarjan pelissä tehot 5+8=13 (0), 12 pudotuspeliottelun saldo oli 1+6=7 (-6). Quincey pelasi lisäksi esimerkiksi NHL:ssä yli 600 ottelua.