Suomesta vakuuttavia näyttöjä kohti NHL:ää – sarjan ykkösnimi sai huikeat kehut rapakon takaa: “Dominoi Liigaa juuri nyt”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Jesse Puljujärvi on otsikoissa jatkuvasti, milloin hyvän pistetehtailun, milloin täysin epäonnistuneiden pelien ja milloin esimerkiksi kielitaidon kanssa. Edmonton Oilersin luotsi Dave Tippett kertoo Edmonton Journalin mukaan, ettei hän tuntenut nyt liekehtivää suomalaista aiemmin oikeastaan mitenkään, vaikka otsikkotilaa tippuu.

Luotsi, Oilersin GM Ken Holland, Puljujärven agentti sekä pelaaja alkoivat keskustelemaan viime kaudella, ja pian suomalainen tuli tutuksi Tippettille.

– Puljujärvi on mielenkiintoinen kaveri meidän juttutuokioiden perusteella. Aiemmista jutuista en tiedä, mutta olen kuullut tietysti kaikenlaista. Hän ottaa menneestä paljon vastuuta.

– Nyt hänen englanti on hyvää. Hän on innokas ja Puljujärvi haluaa todistaa, että hän voi olla hyvä pelimies maailman kovimmassa liigassa.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on ollut Suomen reissulla ilmiliekeissä. Hän iski viime kaudella 56 runkosarjan pelissä Kärppien paidassa tehot 24+29=53 (+30), nyt viiden pelin saldo on 5+2=7 (+7).

– Nyt näemme, että hän on eri pelaaja kuin aiemmin. Puljujärvi dominoi Liigaa juuri nyt.

Suomalaistykki on latonut NHL:ssä 139 runkosarjan pelissä tehot 17+20=37 (-10).