41-vuotias NHL-legenda Patrick Marleau jatkaa uraansa taalajäillä vielä ainakin yhden kauden ajan, San Jose Sharks tiedotti tiistaina.

– Rakastan pelaamista ja kilpailemista edelleen. Menen edelleen unelmani – eli Stanley Cupin voittaminen – edellä. Se saa minut jatkamaan, pelaaja sanoi NHL:n verkkosivuilla.

– Patrick on yksi San Jose Sharksin historian ikonisimmista pelaajista, ja samalla yksi NHL:n arvostetuimmista veteraaneista, Sharksin GM Doug Wilson lisäsi.

Vuoden 1997 varaustilaisuuden kakkosnimi solmi vuoden mittaisen sopimuksen haipaitojen kanssa. Konkarihyökkääjä kuittaa sopimuksestaan NHL:n minimipalkan, 700 000 dollaria.

– Johtajuus, jota hän tuo jäälle ja sen ulkopuolelle, on nähty jo aiemmin. Patrickin esimerkkikäytös on inspiroivaa ja se sopii edelleen hyvin yhteen nuorempien pelaajien kanssa, GM jatkoi.

NHL:ssä uskomattomat 22 kautta pelannut Marleau palasi viime kaudeksi Sharksiin kahden Toronto Maple Leafsissa vietetyn kauden jälkeen. Koko kauden aikana 66 ottelua tehoin 11+11=22 runkosarjassa pelannut Marleau kaupattiin NHL:n siirtotakarajalla Pittsburgh Penguinsiin, josta mies palaa nyt ”kotiseuransa” riveihin.

Marleau on pelannut viidenneksi eniten pelejä kautta NHL-historian. Edellä ovat kiinniottoetäisyyden päässä muun muassa Ron Francis ja Gordie Howe.

– Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Mutta jos jotain tapahtuu, olisi se taatusti erikoista, konkari muotoili.

– Gordie on kotoisin Saskatchewanista, joka on myös minun kotikaupunkini. Olisi tavallaan hienoa olla sidottuna tällaisen asiayhteyden kautta häneen.