Ruotsiin nousu mielessä lähteneellä Ville Niemisellä vaikea alku – täysi farssi nyt tavoitetta lähempänä: ”Joukkue ei ole ollut kertaakaan vuodesta 2016 näin kelvoton”

Pelicansin liigakauden 2018-19 runkosarjassa peräti kolmanneksi luotsaneen, mutta seuraavana talvena onnettomien otteiden takia monoa saaneen Ville Niemisen urakka ei ole lähtenyt Ruotsin kakkostasolla pelaavassa Modossa käyntiin ihan kovinkaan ruusuisesti.

Kauteen nousu mielessä lähtenyt perinteikäs ruotsalaisseura keikkuu Allsvenskanissa viimeisenä. Tylyn 14:nnen sijan joukkue on kerännyt viidestä pelistä vain yhden jatkoaikatappiopisteen maalierolla 3-9. Sarjakärki Björklöveniin ero on revennyt jo 11 pinnaan.

Arvostettu ruotsalaismedia Expressen lyttäsi Niemisen ja Modon – kaksikon, joka lähti kauteen siis teemana nousu. Juttu alkaa sanoilla, joiden mukaan seura on valumassa pikemminkin Hockeyettaniin kuin nousemassa pääsarjaan.

– Joukkue ei ole ollut kertaakaan vuodesta 2016 näin kelvoton pääsarjaan kuin nyt, jutussa ladataan.

Edellistä, potkut saanutta, mutta sittemmin SHL:ään noussutta luotsia kaivataan.

Björn Hellkvist on h*lvetin hyvä jääkiekkovalmentaja. Tämä fakta ei ole koskaan ollut selkeämpi kuin nyt. Hänen lähdöllä oli tuhoisia seurauksia miesjoukkueelle.

Jutussa lytätään niin näkymätön pelitapa, puuttuva ”yhteensopivuuden tila”, kärkihankintojen varjoon vajoaminen ja se, ettei osta luotsien valmennusfilosofiaa.

– Ville Nieminen ei ole huono jääkiekkovalmentaja, päinvastoin. Oikeassa joukkueessa, oikealla nipulla ja oikeaan aikaan hän voi varmasti tehdä hyvä jälkeä. Mutta nyt se käy yhä selvemmäksi, että tämä ei ole oikea seura ja oikea aika suomalaiselle.

Modossa puheet ja teot eivät ole kohdanneet.

– Odotukset herätettiin kertomalla SHL:n olevan tavoite. Ehkä se oli tapa saada sponsorit ja kannattajat mukaan – mutta puheet voivat käydä seuralle katastrofaaliseksi.