Boston Bruinsin Tuukka Rask järkytti kiekkokansaa elokuun puolivälissä, kun hän ilmoitti vetäytyvänsä NHL:n pudotuspeleistä. Suomalainen sai yllättävän päätöksen jälkeen rapaa niskaan rajusti, mutta nyt laulu voi olla toinen – Stanley Cup -voittaja perusteli päätöksensä taustoja Boston Heraldille juurta jaksaen.

– Sain puhelun vaimoltani. Tyttäreni oli sellaisessa tilassa, jossa hän tarvitsi lääkärin hoitoa, eikä hän voinut hyvin. Siinä hetkessä minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä kotiin. Se oli niin yksinkertaista.

Yleensä elämän tärkeimmät arvot liittyvät terveyteen tai perheeseen. Yksi asia Raskia kiusasi.

– Päätös oli melko helppo. Minua häiritsi se ajatus, että ihmiset ajattelivat, että lähdin muka sen takia, etten pitänyt olostani kuplassa. En aio kyllä valehdella, kuplahan oli kauhea. Mutta jos minulla ei olisi ollut syytä lähteä, en tietenkään olisi lähtenyt.

– Kun tulin kotiin, olivat he siellä onnellisia. Koska asiat normalisoituivat melko pian, tiesin tehneeni oikean päätöksen. Eikä sillä ollut mitään tekemistä jääkiekon tai kuplan kanssa.

– Jos olisin sanonut tytölle, että ”kuuntele, en tiedä, milloin tulen kotiin” ja se olisi vaikuttanut hänen terveyteen negatiivisesti, en usko, että tilanne olisi ollut hyvä.

Urheilijoihinkin tulisi suhtautua inhimillisesti.

– Olemme ammattilaisurheilijoita, mutta meilläkin on perheemme ja olemme normaaleja tyyppejä.

Eli lähtemisestä kesken pudotuspelien ei ollut kyse esimerkiksi siitä, että Bruinsia kaudesta 2007-08 edustanut pelaaja olisi halukas jättämään joukkueen.

– En halua pelata minkään muun joukkueen, kuin Bruinsin puolesta.

– Olen ollut täällä pitkään, ja organisaatiosta on tullut niin tärkeä minulle. Olemme rakentaneet kotimme Bostoniin, ja kutsummekin tätä kodiksi.

33-vuotiaan konkarin nykyinen sopimus umpeutuu alkavan kauden jälkeen.

– Pääni fokus keskittyy ensi kauteen ja toivottavasti pariin sen jälkeiseen kauteen. Sitten voin siirtää soihdun seuraavalle. Haluan auttaa organisaatiota niin paljon kuin pystyn.

– Haluan päättää urani täällä.

Nyt Raskin perheessä asiat ovat hyvin.

– Tyttäreni on nyt kunnossa. Tunnen oloni hyväksi.