NHL-seura hankki suomalaisvahdille nimekkään kilpailijan – seurapomo paljastaa syyn

© Kuva: Getty Images

Viime kaudella farmiliiga AHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitun Kaapo Kähkösen NHL-haaveet kokivat kolauksen perjantaina käynnistyneillä vapaiden pelaajien markkinoilla.

Wild päätti vahvistaa maalivahtiosastoaan yli 300 ottelua taalajäillä pelanneella konkarivahti Cam Talbotilla, joka sai seuralta kaiken lisäksi pitkän ja rahakkaan (3 vuotta 3,66 miljoonan dollarin vuosipalkalla) sopimuksen.

Seuran GM Bill Guerinin mukaan 33-vuotiaan Talbotin sopimuksen taustalla on suunnitelma antaa Kähköselle lisäaikaa kehittyä NHL-vastuurooliin.

– Se ostaa hänelle (Kähköselle) lisää aikaa. Viimeinen asia jota toivomme on se, että kiirehtisimme hänen kanssaan, Guerin perusteli medialle.

24-vuotiaan suomalaisvahdin kannalta perustelu kuulostaa erikoiselta, sillä jo viime kaudella viiden ottelun verran NHL-vauhtia kokeillut nuorukainen pelasi kiekkotermein ilmaistuna farmiliiga AHL:n läpi. Mies merkkautti tililleen 34 AHL-ottelua upealla torjuntaprosentilla 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,07.

Minnesotan maalivahtikolmikon täydentää viime kaudella ykkösvastuuseen noussut kokenut Alex Stalock. 33-vuotiaan Stalockin reilun 700 000 dollarin vuosipalkan takaava sopimus jatkuu ulottuu kauden 2021-22 loppuun asti.

LUE MYÖS: NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden markkinat käynnistyivät – tässä tähän asti merkittävimmät sopimukset