Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlövin ensimmäinen kausi Tre Kronor-piiskurina sai yllättävän päätöksen, kun kevään MM-kisat Sveitsissä jäivät koronaviruspandemian vuoksi pelaamatta.

Garpenlöv on aloittamassa pitkän tauon jälkeen innoissaan uuden kauden ja ensimmäisen tapahtuman on määrä koittaa vajaan kahden viikon kuluttua Helsingissä, kun 5.-8.marraskuuta pelataan perinteinen Karjala-turnaus.

Päävalmentaja esittelee joukkueensa turnaukseen tulevana maanantaina.

– Tuntuu todella mukavalta, tätä varten tehdään töitä, Garpenlöv toteaa Aftonbladetille.

Synkkyyttä alkavaan sesongiin tuo edelleen ympäri maailmaa vellovan koronaviruspandemian lisäksi epävarmuus myös tulevan kevään MM-kisoista.

Turnaus oli alun perin tarkoitus järjestää Latviassa ja Valko-Venäjällä, mutta Latvian valtiojohto on jo aiemmin ilmoittanut, ettei se suostu järjestämään kisoja yhdessä diktatuurimaan kanssa.

Valko-Venäjän tilanne on ollut erittäin levoton elokuussa järjestetyistä presidentinvaaleista lähtien, kun itsevaltiaan ottein maata jo pitkään hallineen Aleksandr Lukashenkan on väitetty napanneen vaalivoittonsa vilpillisesti.

Garpenlövin vastaus tilanteeseen on selkeä.

– Jos minulta kysytään asiaa yksityisesti, niin mielestäni siellä (Valko-Venäjällä) ei tulisi pelata, mutta olen liiton palveluksessa ja menen sinne mihin minun odotetaankin menevän, Garpenlöv toteaa.

Päävalmentaja korostaa, ettei voi vaikuttaa päätökseen missä MM-mitalit ratkaistaan, joten keskittyy tällä hetkellä vain tulevaan. Garpenlöv ei usko kisojen olevan politiikan vuoksi vaarassa, ennemminkin koronavirus voi sekoittaa niitä.

Hän uskoo, että turnaus saatetaan pelata NHL:n tämänvuotisien pudotuspelien tapaan ”kuplassa”, jossa joukkueet olisivat kisojen ajan eristettynä hotelleissa.