Calgary Flames jysäytti jättisopimuksen – hankki uuden ykkösvahdin UFA-markkinoiden kovimmalla diilillä

© Kuva: Getty Images

Calgary Flames vastasi vaisusti käynnistyneiden NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden toistaiseksi isoimmasta jättisopimuksesta.

Flames solmi myöhään perjantai-iltana peräti kuusivuotisen sopimuksen Vancouver Canucksin pitkäaikaisen ykkösvahti Jacob Markströmin kanssa. 30-vuotias ruotsalainen kuittaa tuoreesta sopimuksestaan kuusi miljoonaa dollaria kaudessa.

Markström pelasi päättyneellä kaudella 43 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,8 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,75.

Canucks nappasi aiemmin illalla Markströmin korvaajaksi Washington Capitalsin Braden Holtbyn kahden vuoden sopimuksella. Capitalsin riveissä Vezina-palkinnon sekä Stanley Cupin voittanut Holtby tienaa tuoreesta sopimuksestaan 4,3 miljoonaa dollaria per kausi.