TPS:n taustayhtiö HC TPS Turku Oy:n pääomistajina tunnetut Supercell-miljonäärit Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen ovat perustaneet tukirahaston, jonka tarkoituksena on tukea Varsinais-Suomen 7–14-vuotiaat juniorikiekkoilijoita.

Unelmien peliä -nimellä kulkeva rahasto on suuruudeltaan vuosittain 300 000 euroa ja ensimmäiset tuet tulevat hakuun jo perjantaina 11.syyskuuta.

– Haluamme auttaa perheitä, joissa yksinhuoltajuus, työttömyys, sairastuminen tai muut taloudelliset syyt ovat esteenä jääkiekon harrastamiselle. Keskusteluissa Jääkiekkoliiton kanssa kävi ilmi, että suora kausimaksuihin kohdistettu tuki on tehokkain keino varmistaa jääkiekkoharrastuksen aloittaminen tai jatkuminen, Paananen toteaa Suomen Jääkiekkoliiton nettisivulla julkaistussa tiedotteessa.

Paananen ja Kodisoja kertovat innoittajakseen Energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttosen, jonka rahasto on tukenut jääkiekkojunioreita jo vuodesta 2016.

Tukien hakemisen organisoi Suomen Jääkiekkoliitto.

– On todella hienoa, että meiltä löytyy ihmisiä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon lasten ja nuorten harrastustoiminnan turvaamiseksi. Jääkiekkoliiton muut tukiprosessit ovat osoittaneet, että tarve taloudelliselle tuelle on valtava, eikä tilanne ainakaan koronan myötä ole helpottunut, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kiittelee.