Toronto Maple Leafs kaupittelee tällä hetkellä aktiivisesti monivuotista ykkösmaalivahtiaan Frederik Andersenia, kertovat useat Pohjois-Amerikan medialähteet.

Carolina Hurricanesin kerrottiin jo tiedustelleen Andersenin siirtohintaa, eivätkä huhut muistakaan ottajista ota laantuakseen. Sportsnetin NHL-toimittaja Chris Johnston uskoo maalivahdin siirron olevan enää ajan kysymys.

– Uskoakseni on olemassa suuri mahdollisuus siihen, ettei Freddy pelaa Torontossa ensi kaudella. Muut joukkueet ovat kiinnostuneita ja Leafs on ottanut vastaan puheluita. Kuulin jopa Andersenin puolelta, että pelaaja itsekin tuntuu jo valmistautuvan siihen, ettei hän palaa enää Torontoon, Johnston kertoo SN590-ohjelmassa.

Oomaa rooliaan Andersenin siirtosaagassa näyttelee myös maalivahdin nykyinen sopimus, joka umpeutuu ensi kauden jälkeen. Leafs-GM Kyle Dubas ei ole ollut tiettävästi innostunut neuvottelemaan jatkosta 30-vuotiaan tanskalaisen kanssa, minkä vuoksi seuran uskotaan kaupittelevan pelaajaansa nyt, kun tällä olisi vielä vaihtoarvoa.

Viisi miljoonaa dollaria vuodessa tienaavan maalivahdin sopimuksessa on osittainen, kauppaamisen kymmeneen tämän ennalta määrittelemään seuraan kieltävä siirtopykälä.