Toronto Maple Leafsin pettymykseen päättynyt NHL-kausi tarkoittaa GM Kyle Dubasin mukaan isoja muutoksia joukkueen kokoonpanossa vielä ennen uuden kauden alkamista.

Viime viikolla Kasperi Kapasen Pittsburgh Penguinsiin kaupanneen Leafsin seuraava mahdollinen lähtijä saattaa olla Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan konkarimaalivahti Frederik Andersen. Kaudesta 2016-17 asti Leafsin ykkösvahtina toiminut 30-vuotias tanskalainen onkin jo herättänyt toimittajan mukaan yhden seuran kiinnostuksen.

– Carolina Hurricanes on kiinnostunut Andersenista, mutta Toronto teki selväksi, ettei se aio tehdä kauppoja vain sen takia, että sillä olisi mahdollisuus siihen. Jos se (siirto) tapahtuu, on Leafsin saatava tilalle jotain parempaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Leafs saattaa odottaa katsoakseen, miten täyteen ladatut vapaat maalivahtimarkkinat asettuvat, Friedman paljastaa.

Andersen on alkujaan juuri Hurricanesin 7. kierroksen varaus kesältä 2010. Tanskalaistorjuja ei kuitenkaan ehtinyt pelata Carolinassa otteluakaan, vaan aloitti NHL-uransa Anaheim Ducksin paidassa kaudella 2013-134. Viisi miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan maalivahdin nykyinen sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.

Leafsin ykkösmaalivahti torjui tämän kauden runkosarjassa 52 ottelussa torjuntaprosentilla 90,9 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,85. Viidessä pudotuspelien play-in-ottelussa miehen tilastot olivat 93,6 ja 1,84.