NHL-toimittaja paljastaa: kestomenestyjän kammotreidi ei ole unohtunut vieläkään – ”Se repi joukkueen palasiksi”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvistin Florida-siirron kariutuminen on puhuttanut NHL-piirejä torstain aikana.

Joukkuetta läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Josh Yohe on nyt nostanut pöydälle toisenkin GM Jim Rutherfordin kämmin siirtomarkkinoilta. Penguins-pomo päätti marraskuussa 2018 kaupata ruotsalaisen Carl Hagelinin Los Angeles Kingsiin vaihdossa Tanner Pearsoniin. Yohe paljastaa treidin vaikutuksen olleen joukkueen sisällä valtavan.

– Useat pelaajat ovat kertoneet minulle, että Rutherfordin suurin virhe oli Hagelinin kauppaaminen, koska se repi pukukopin palasiksi. Kaikki rakastivat Hagelinia. Hänen lähtönsä oli rankinta Hörnqvistille, ja nyt mietin vain sitä, miten hänen ilmeinen lähtönsä vaikuttaa kaikkiin, toimittaja pohtii.

Takavuosien kestomenestyjä Penguins on ollut kautensa päätyttyä aktiivinen siirtomarkkinoilla. Seura mm. hankki aiemmin nopeutta hyökkäykseensä Kasperi Kapasen muodossa.