Miksei sumopainijoista tehdä jääkiekkomaalivahteja? NHL-toimittaja vastasi ajatusleikkiin loogisesti

© Kuva: Ilari Isotalo

Kaikki jääkiekon ystävät ovat varmasti joskus miettineet, miksi ammattilaisjoukkueet eivät vain palkkaa isointa mahdollista henkilöä seisomaan maalinsa suulla. Sumopainijoista saisi vuorenvarmoja kiekonpysäyttäjiä, kun he yksinkertaisesti peittäisivät koko maalin.

Yksi utelias kiekkofani päätti kysyä asiaa kaikkien puolesta. Hän lähetti ajatusleikin suurimmasta mahdollisesta maalivahdista The Athletic -toimittaja James Mirtlen Mailbag-osioon. Mirtle valitsi viestin loppukevennykseksi, mutta tarjosi samalla järkeenkäyvän vastauksen.

– Heidän täytyisi joka tapauksessa pitää sääntöjenmukaisia ja -kokoisia varusteita. He eivät voisi hankkia patjoja, jotka ovat metrin leveät, koska sellaiset eivät ole sallittuja. Suuri osa vartalosta tulisi olemaan paljaana, Mirtle kirjoittaa.

– Kuinka monta kertaa ihminen voi ottaa vastaan laukauksen paljaalle iholle ja selvitä? Siinä on minun vastaukseni.