Ensikertalainen maaliin NHL-konferenssifinaaleissa! Vastaavaa temppua ei ole nähty koskaan aiemmin NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars kärsi viime yönä 0-3 tappion Vegas Golden Knightsin käsittelyssä. Läntisen konferenssin finaalisarja on nyt 1-1 tasatilanteessa, kun sarjaa on pelattu kaksi ottelua.

Dallas oli todella vaisu kahden ensimmäisen erän ajan. Päävalmentaja Rick Bowness päättikin ravistella joukkojaan kolmanteen erään. Hän kutsui hyvin pelanneen Anton Khudobinin penkille ja maalille luisteli 21-vuotias Jake Oettinger.

Oettingerille tämä kausi oli hänen ensimmäisensä ammattilaisena. NHL:ssä hän ei ollut pelannut koskaan aiemmin. Maalivahti nuorukainen suoriutui kuitenkin illasta kunnialla ja pysäytti kaikki viisi kohti tullutta laukausta.

Koskaan aiemmin NHL:n historiassa maalivahti ei ole pelannut debyyttiään konferenssifinaaleissa. Ylipäätään uran ensimmäinen NHL-ottelu pudotuspeleissä on harvinaista herkkua. Tänä vuonna tapauksia on nähty kaksi, kun Boston Bruinsin Dan Vladar pelasi ensimmäisen NHL-matsinsa Tampa Bay Lightningia vastaan aiemmin.