Dinamo Minsk -pomo hyppäsi Aleksandr Lukashenkon kelkkaan – jyrähti Jokerit-ottelun boikotoijille: ”En muutu, enkä aio muuttua”

© Kuva: AK Bars

Dinamo Minskin ja Jokereiden torstainen sarja-avaus on saanut mediassa poikkeuksellisen paljon huomiota Valko-Venäjällä vallitsevan tilanteen vuoksi.

Jokerit on matkustamassa torstaina maahan, jossa on ollut viime aikoina runsaasti mielenosoituksia presidentti Aleksandr Lukashenkoa vastaan. Parhaimmillaan mielenosoituksissa on ollut yli 100 000 ihmistä.

Kaikesta huolimatta Jokerit lentää torstaina Valko-Venäjälle Minskiin, jossa se kohtaa Dinamo Minskin. Paikalla voi olla myös kovana kiekkoihmisenä tunnettu Lukashenko. Dinamon seurapomo ja Valko-Venäjän jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Dmitri Baskov on Lukashenkon tukija.

– Kannatan täysin Aleksandr Lukashenkoa. Ilmoitin tästä julkisesti ja olen valmis vahvistamaan kaiken, mitä olen sanonut. En ole muuttanut vakaumustani, en muutu, enkä aio muuttua, Baskov kommentoi venäläisen Championat-sivuston mukaan.

Aikaisemmin Dinamon kannattajat ovat kertoneet boikotoivansa ottelua Valko-Venäjällä tapahtuvien väkivaltaisten mielenosoitusten vuoksi. Myös Jokereiden kannattajat ovat tiedottaneet, etteivät he hyväksy Jokereiden pelaamista Valko-Venäjällä. Fanit ovat jäämässä tästä syystä pois ainakin helsinkiläisten ensimmäisistä kotiotteluista.

LUE MYÖS:

Kohu paisuu! Kiekkofanit keräävät jo adressia – ”Jokerit-logon käyttö estettävä KHL-seuralta”

Jokerien kannattajayhdistys vänkää urakalla – boikotoi kotipelejä, jos KHL:n kohuttu sarja-avaus pelataan Minskissä

Tiesitkö? Jokerit voisi kieltäytyä KHL-avauksesta Valko-Venäjällä – tällainen rangaistus olisi

Näkökulma: Jokerit päätti elää lampaana – vielä on kuitenkin yksi mahdollisuus estää häpeällinen näytelmä

Ennakko: Tässä ovat KHL:n suurimmat mestarisuosikit – sarjan jättiläiset liikaa Jokereille