Pohjoisamerikkalaisessa urheilussa mylvii tällä hetkellä rajusti. Kun ensiksi koronaviruksen keskeyttämistä tauoista selvittiin, tuli pakkaa sekoittamaan joka puolella valtaa ottanut rasismin kitkeminen.

NHL:ssä pelit ovat stopissa, syynä pelaajien halu liittyä useiden muiden urheilusarjojen rinnalle poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustavaan boikottirintamaan.

Nyt erinäisten pinnalla olevien poliittisten puheiden takia ongelmiin joutui San Jose Sharksin hyökkääjä Logan Couture. Hän kertoi Twitter-tilillään, ettei ehkä äänestäisi Donald Trumpia, mutta republikaaneja kylläkin. Kun pelaaja mainitsi Torontossa Trumpin nimen, sai hyökkääjä pataan.

– Onko tämä oikeasti sitä, mihin olemme menossa? Jos äänestät, olet konna? Luoja, tämä maailma on sekaisin, World Cup -voittaja kertoi twiitissä, jonka hän sittemmin poisti.

Pelaaja joutui kuulemma vastailemaan twiitin takia isolle joukolle ja päivitys oli irroitettu monen kommentoijan toimesta alkuperäisestä asiayhteydestä täysin. Couture kuitenkin piti puolensa kertoen, että jokaisella on oikeus omaan ääneensä ja mielipiteeseensä.

San Jose Sharksin kippari on pelannut taalaliigassa 12 kaudella iskien 715 runkosarjan pelissä tehot 256+290=546 (+51). Yhdeksät pudotuspelit ovat tuoneet 116 peliä ja tehot 48+53=101 (+3).