Parin vuoden takainen Stanley Cup -mestari täysin sekaisin – parempaan pitäisi pystyä: ”Se ei ole salaisuus”

© Kuva: Getty Images

Kesän 2018 Stanley Cup -mestari Washington Capitals on NHL:ssä totaalisen sekaisin. Kun joukkue hävisi torstain ja perjantain välisenä yönä Philadelphia Fleyrsille itäisen konferenssin sijoitussarjassa luvuin 1-3, kasvoi joukkueen tappioputki taalaliigan lopputurnauksessa jo kahteen.

Ensimmäisessä pelissä Tampa Bay Lightning oli parempi jatkoajan jälkeen luvuin 3-2. Vaikka Caps on kokenut kaksi tappiota, ei se ajaudu kesälomille ainakaan vielä.

– Se ei ole salaisuus, että me pystymme pelaamaan täysin erilaisella tasolla. Meidän täytyy nyt löytää se taso, jos haluamme menestyä. Odotamme kaikilta enemmän, Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden painottaa esimerkiksi NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

Washingtonista on pois yksi iso tekijä, joka vaikuttaa joukkueen tekemiseen. Jenkkipakki John Carlsonin poissaolo näkyy.

– Henkilökohtaisten vastuiden laiminlyönti johtaa takaiskuihin. Meidän on pelattava paremmin kiekolla ja annettava sitä kautta itsellemme mahdollisuus hyökkäämiseen.

Carlson on nimenomaan hyökkäävä pakki. Pelaaja latoi runkosarjan 69 pelissä hämmentävät tehot 15+60=75 (+12).

Pitkään sivussa oli myös itse Capitals.

– Kun tulee takaisin kaukaloon pitkältä tauolta, pelaa tietynlaista ”kesälätkää”. Hyökkääminen on silloin melko helppoa, mutta kun aletaan pelata kunnolla, kaikki onkin vaikeampaa. Sinun täytyy oikeasti tehdä paljon töitä maalien eteen. Me tarvitsemme enemmän hyökkäykseltämme. Jos ei maaleja, niin ainakin maalipaikkoja ja sitä kautta momentumia kärkiketjuillemme, Capitalsin hyökkääjä T.J. Oshie sanoo.

Caps kohtaa sijoitussarjassa vielä Boston Bruinsin, joka sekin on hävinnyt kummatkin ottelunsa.

LUE MYÖS:
Kasperi Kapanen syötti NHL:ssä historiallisen osuman – vastaavaa nähty liki 80 vuotta sitten