NHL-seurapomo pettyi joukkueensa maalivahtipeliin – suomalaislupaus ehdolla korvaajaksi

© Kuva: Getty Images
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Minnesota Wildin GM Bill Guerin ei ollut tyytyväinen joukkueensa maalivahtipeliin ottelusarjassa Vancouver Canucksia vastaan.

Devan Dubnykin sekä Alex Stalockin muodostama maalivahtipari sakkasi, mutta valmennusjohto ei tästä huolimatta ollut vielä valmis antamaan tilaisuutta AHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitulle Kaapo Kähköselle. Ensi kaudella tilanne saattaa kuitenkin olla Guerinin puheista päätellen toinen.

– Olen pettynyt maalivahteihimme. Maalivahtipelimme on oltava parempaa. Asia on tämä, ja mikäli sanoisin toisin, valehtelisin, Guerin kommentoi medialle.

Edelliset neljä kautta ykkösvahtina torjunut Dubnyk, 34, oli tällä kaudella sanalla sanoen surkea (30 peliä, 3,35 ja 89,0%). Myöskään Stalockin, 33, taso ei välttämättä riitä NHL-tason ykkösvahdiksi (38 peliä, 2,67 ja 91,0%).

Guerinin puheet lupailevatkin seuran tulevaisuuden ykkösvahdiksi kaavaillulle Kähköselle kunnon näyttöpaikkaa ensi kaudella.

– Jos minulla on mahdollisuus parantaa maalivahtiosastoamme, aion tehdä sen. Olen myös luottavainen sen suhteen, että mikäli nämä kaverit saapuvat takaisin ensi kaudella, Kaapo Kähkönen on valmiina puskemaan kaksikkoa eteenpäin. En voi taata kenellekään paikkaa kokoonpanossa, Guerin naulaa.

Kähkösen nykyinen sopimus umpeutuu tähän kauteen. Mikäli 23-vuotias, AHL:ssä 34 peliä loistavin tilastoin (2,07 ja 92,7%) pelannut suomalainen onnistuu tiimeineen neuvottelemaan yksisuuntaisen jatkosopimuksen, saattaa toinen kaksikosta Dubnyk-Stalock joutua väistymään suomalaisen tieltä jo ensi kaudella.

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!