Dallas Starsin Miro Heiskasen panos oli torstain ja perjantain välisenä yönä NHL:ssä maaginen. Calgary Flamesia vastaan peräti tehot 1+3=4 haalinut pakki nosti pistesaldonsa pudotuspeleissä jo 12:een (3+9) vain yhdeksässä pelissä, eikä neljä pinnaa ottelusarjan katkaisupeliinkään ole mikään jokapäiväinen temppu pakilta.

LUE MYÖS: Ei hyvää päivää, mitä liekehdintää! Miro Heiskanen kirjoitti nimensä kaksiin historiankirjoihin – nousi legendojen rinnalle

Tähtipaitojen 7-3-voittoon päättynyt ottelu oli kummallinen, sillä Flames johti peliä peräti 3-0 hieman ennen ensimmäisen erän puolta väliä.

– Miron kaltaista ainutlaatuista pelaajaa tarvittiin siinä tilanteessa, joten loppujen lopuksi kaikki päättyi hyvin meidän kannaltamme, Dallas-luotsi Rick Bowness myhäilee NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Juuri Heiskanen avasi Starsin maalihanat.

– Kolmen maalin tappioasemassa ei ajateltu muuta, kuin että nyt on tärkeää tehdä itsekin maali, pelaaja sanoo.

Heiskanen ei ylpisty, vaikka tilastot ovat järjettömän kovaa luokkaa.

– Teen vain työni niin hyvin kuin voin ja pelaan omaa peliäni. Teen kaikkeni mitä voin, että auttaisin joukkuettani voittamaan.

Bowness yhdistää Heiskasen taas Norris Trophyyn, joka jaetaan liigan parhaalle pakille.

– Miro vain otti pelin haltuunsa tänään. Hän on ainutlaatuinen ihminen ja pelaaja. Tämä ilta osoittaa, kuinka hyvä ja rauhallinen hän on paineen alla. Olimme kolme maalia tappiolla, eikä hänen pelissään ollut häivähdystäkään paniikista, luotsi jatkaa.

– Miro haluaa olla jäällä joka tilanteessa. Hän haluaa johtaa peliä.