Ei hyvää päivää, mitä liekehdintää! Miro Heiskanen kirjoitti nimensä kaksiin historiankirjoihin – nousi legendojen rinnalle

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars jatkaa NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle sen kaadettua suomalaispelaajiensa vahvalla panoksella Calgary Flamesin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa pelatussa kuudennessa ottelussa maalein 7-3.

Stars sai ottelun alussa shokkihoitoa Flamesin karattua vajaassa seitsemässä minuutissa 3-0-johtoon. Tuon jälkeen alkoi Dallasin suomalaistähti Miro Heiskasen show. Nuori puolustaja keräsi tehot 1+3=4 johdattaen joukkueensa lopulta murskaavaan voittoon. Myös muut Starsin suomalaiset Roope Hintz (0+1=1), Esa Lindell (0+1=1) ja Joel Kiviranta (0+1=1) saivat nimensä tehotilastoihin.

Taalaliigan pudotuspelien pistepörssin kakkoseksi saldolla 3+9=12 (+5) nousseen Heiskasen tehoilu on luokkaa käsittämätöntä.

Ensinnäkin alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on vasta seitsemäs pakki koko sarjan historiassa, joka on pystynyt takomaan neljä pinnaa otteluparin katkaisseessa mittelössä. HIFK:sta tähtiin ponnistanut pakki nousi nimimiesten rinnalle, sillä samaan ovat pystyneet muun muassa Duncan Keith (2014), Chris Chelios (2002) ja Larry Murphy (1991).

Lisäksi Dallasin tai sitä edeltäneen North Starsin historiassa vain kolme puolustajaa on yltänyt vähintään kymmeneen pisteeseen pudotuspeleissä nopeammin kuin Heiskanen nyt. Häneltä tuo otti yhdeksän peliä – kuudessa pelissä kymmenen pinnan rajan rikkoi aikanaan Sergei Zubov, kovassa tahdissa olivat aikoinaan myös Craig Hartsburg – seitsemän peliä – ja Brad Maxwell – kahdeksan ottelua.