Huhhuh! Kiekkoikoni Jaromir Jagr lataa pelottavan arvion: ”Jos emme saa aikaan järkevää suunnitelmaa, urheilu kuolee”

© Kuva: Getty Images

Vallitseva koronaviruspandemia on saanut monien muiden tapaan myös kiekkolegenda Jaromir Jagrin erittäin huolestuneeksi.

48-vuotias Jagr otti kotimaansa iSport.cz-sivustolla kantaa varsinkin nykyisiin karanteenisäädöksiin eri maissa ja maalaa hurjia uhkakuvia.

– Jos karanteenisäännöt eivät pääty, ammattiurheilu tulee yksinkertaisesti päättymään. On aika miettiä asiaa ennen kuin on liian myöhäistä, Jagr pamauttaa ja jatkaa:

– En haluaisi lausua ikäviä sanoja tai olla epäkunnioittava ihmiselämää kohtaan, mutta tämä on samanlainen tauti kuin mikä tahansa ja jotkut ovat siitä huolissaan enemmän kuin toiset. Ei ole mahdollista etteikö myös (jääkiekko)joukkueissa tulisi sairastuneita. Ei voi myöskään vain harjoitella ja koko ajan ainoastaan siirtää otteluita, vaan on myös jatkettava elämää. Jos emme saa aikaan järkevää suunnitelmaa, urheilu kuolee. Jonkun olisi mietittävä tätä.

Tshekki-ikonin oman peliuran on edelleen tarkoitus jatkua. Jagrin omistama Rytiri Kladno putosi viime kauden päätteeksi Tshekin pääsarjasta, mutta maestron on kerrottu pelaavan tulevalla sesongilla kotimaansa jättiseura Sparta Prahan riveissä.

Vielä toistaiseksi uutta sopimusta ei ole vahvistettu, mutta viime kauden perusteella Jagrin taidot ovat edelleen tallella: Kladnon paidassa pelaamissaan 38 ottelussa hän takoi kelvolliset 29 (15+14) tehopistettä.