Ei mennyt kuin toiseen jatkoerään – Bruins-luotsi aloitti henkisen sodankäynnin Tampan suuntaan viiltävästi? ”Olemme sellainen joukkue, joka tekee lopulta maalin”

© Kuva: Getty Images
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Boston Bruins ja Carolina Hurricanes pelaavat NHL:n pudotuspelien toisessa vaiheessa suomalaisittain mielenkiintoista sarjaa. Kuten tiedämme, ensiksi mainitun maalia vartio Stanley Cup -voittaja Tuukka Rask ja jälkimmäisen leiriin kuuluu sinivalkoinen trio Sebastian AhoTeuvo TeräväinenSami Vatanen.

Joukkueiden ensimmäinen osa venyi toiseen jatkoerään, jossa Boston juhli Patrice Bergeronin (80.52) tehtyä 4-3-maalin. Jatkoeriä on nähty taalaliigan pudotuspeleissä jo aiemmin, kun esimerkiksi Columbus Blue Jackets ja Tampa Bay Lightning tahkosivat nöyrät 150 minuuttia.

Bostonin Bruce Cassidy aloitti heti psyykkisen sodankäynnin, kun sekä tämän joukkue että Tampa olivat ottaneet avauskiinnitykset jatkopaikkoihin.

– Saimme paikkoja hyökkäyspäässä. Olemme sellainen joukkue, joka tekee lopulta maalin. Olemme hyvä hyökkäysjoukkue. Emme ole ehkä yhtä tehokas kuin tämän liigan tampat, mutta meillä on jätkiä, jotka osaavat viimeistellä, Bostonin päävalmentaja latasi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Bruins osasi viimeistellä 70 minuuttia – eli reilut pelin – aiemmin kuin Tampa oman ottelunsa.

Rask jatkaa?

Suomalaisittain mielenkiintoinen kysymys on Bruinsin maalivahtipolitiikka. Voi olla, ettei viime kaudella jokaisen pudotuspeliminuutin tahkonnut suomalaisvahti Rask pelaa nyt jokaikistä pudotuspeliottelua.

Pelaajalla on nyt kolmen startin putki allaan.

– Tässä ottelussa ei ollut paljon kuluttavia jaksoja meidän omassa päässä, jotka väsyttävät ja aiheuttavat nestehukkaa maalivahdille. Se on iso asia Tuukan palautumisessa. Pitää muistaa myös, että useasti peräkkäisinä päivinä pelattavien otteluiden välissä on matkustamista. Uni on silloin huonoa ja aamulla on aikainen herätys, Ne eivät ole nyt ongelma. Joten tuossa on kaksi asiaa, jotka voivat puoltaa Tuukan pelaamista peräkkäisinä päivinä, Cassidy kertoi.

Raskin pelaamista hän ei kuitenkaan hakannut kiveen.

– En sano, että niin tapahtuu, koska meidän pitää keskustella hänen ja maalivahtivalmentaja Bob Essensan kanssa. Jos mielestämme Jaro antaa meille parhaan mahdollisuuden voittaa, niin valitsemme hänet.

Sarja jatkuu ensi yönä kello 03.

LUE MYÖS:
Huh, mitä tehoilua! Mikko Rantanen ollut NHL:n pudotuspeleissä hämmentävän tehokas – katso mairitteleva tilasto

Suomen tehopelaaja putosi NHL-kokoonpanosta – kohtalosta tippui todella niukasti infoa, paluu lähellä?

Sebastian Aho ja kumppanit todistivat outoa kohtaloa – luotsi hermostui täysin, haukkui koko NHL:n: “Sarja on täysi vitsi”

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!