Avalanchen kone yskii – NHL:n pörssikärjessä liekehtivä supertähti pistää silti historiankirjoja uuteen uskoon

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin tähdittämän Colorado Avalanchen koneet eivät ole käynnistyneet taalaliigan pudotuspelien kolmannessa vaiheessa toivotulla tavalla. Kun Dallas Stars on voittanut kaksi ensimmäistä osaa, on Avsin kesäloma enää kahden tappion päässä.

NHL:n pistepörssin kärki Nathan MacKinnon sen sijaan on ollut tikissä. Pelaaja iski tiistaiyönä 2-5-tappiossa tehot 1+1=2 nostaen syksyn saldonsa jo lukemiin 7+11=18. Kanadalainen on noussut pisteille jokaisessa kymmenessä pudotuspeliottelussa.

Vain kymmenen eri pelaajaa on yltänyt NHL:n pudotuspelien historiassa pidempään pisteputkeen nimenomaan playoffien alusta lähtien. Kaikkien aikojen kärki on 18 ensimmäisessä pelissä peräkkäin vuonna 1981 tehoillut Bryan Trottier.

Lisäksi kymmenen pelin pisteputki on Coloradon ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin pudotuspelihistorian pisin. Yhtä pitkään putkeen ylsivät vuonna 1982 Marian Stastny ja 14 vuotta myöhemmin Joe Sakic.

LUE MYÖS:
Miro Heiskanen taas pisteille – nousi syötöllään legendojen rinnalle, tekee pian uutta NHL-historiaa?