Miro Heiskanen taas pisteille – nousi syötöllään legendojen rinnalle, tekee pian uutta NHL-historiaa?

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin Miro Heiskasen mahtava pistetehtailu ei ota loppuakseen NHL:n pudotuspeleissä. Tähtipaitojen ykkösparin pakki saalisti Colorado Avalanchea vastaan toisessa osassa syöttöpinnan nostaen syksyn saldonsa messeviin lukemiin 3+11=14 vain 11 pelatussa ottelussa.

Äskettäin 21 vuotta täyttänyt pelaaja nousi pisteellään legendojen rinnalle. Pistemäärä on 21-vuotiaiden tai nuorempien puolustajien keskuudessa peräti kolmanneksi eniten yksissä pudotuspeleisssä.

Samaan ovat pystyneet aikoja päiviä sitten Denis Potvin (1975), Paul Coffey (-83), Al MacInnis (-84) ja Glen Wesley (-88).

Kun kyseisen ikäluokan puolustajista Paul Reinhart ja Craig Hartsburg latoivat 15 pinnaa kaudella 1981, noussee Starsin superlupaus yksin kyseisen tilaston kärkeen pian. Ja kuten vuosiluvut osoittavat, ei Heiskasen ikäisen nuoren pakin tehoilu ole todellakaan jokapäiväistä taalaliigan pudotuspeleissä.

Dallas voitti Coloradon tiistaiyönä 5-2 nousten ottelusarjassa jo 2-0-johtoon.