NHL:n katastrofisopimus voi käydä kalliiksi – rahat eivät riitä supertähden jatkopahviin?

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues hankki puolustaja Justin Faulkin viime syksynä. 28-vuotias puolustaja siirtyi seuraan pelaajakaupassa Carolina Hurricanesista. Saman tien Blues tarjosi Faulkille seitsemän vuoden ja yhteensä 45,5 miljoonan dollarin sopimuksen.

Faulkin ensimmäinen kausi St. Louisissa oli iso pettymys. Hän esiintyi 69 runkosarjaottelussa ja keräsi niissä vaatimattomat tehot 5+11=16.

Faulkin sopimus on iso rasite St. Louisin palkkakatolle etenkin nyt, kun koronaviruksen vuoksi budjetteihin ei ole luvassa lisää rahaa muutamaan vuoteen. On iso vaara, että seuran ykköstähti Alex Pietrangelo jää ilman sopimusta.

30-vuotias Pietrangelo puolestaan pelasi 70 runkosarjaottelua tehoin 16+28=41. Mestaruuteen johtaneissa pudotuspeleissä hän tykitti 26 ottelussa 19 tehopistettä.