Chicago Blackhawksilla on edessään merkittäviä ratkaisuja joukkueen puolustuksen suhteen.

The Athletic -lehden asiantuntija Scott Powers uskoo, että Blackhawks saattaa joutua pahimmassa tapauksessa peluuttamaan jatkopeleissä kahdessa lonkkaleikkauksessa ollutta veteraanipuolustaja Brent Seabrookia.

– Seabrook tarvitsee vielä lisää aikaa. On todella vaikeaa kuvitella hänen pelaavan Edmonton Oilersia vastaan, ellei Blackhawks tarvitse totisesti häntä. Kaikki riippuu Calvin de Haanin ja Connor Murphyn pelikunnosta, Powers taustoitti.

35-vuotiaan Seabrookin esitykset harjoituksissa ovat olleet raporttien mukaan suhteellisen heikkoja.

– Seabrookilla on kyllä pelivaistot vielä kunnossa. Hän antoi muutaman hyvän syötön, eikä hän myöskään pelännyt antaa fysiikkaa harjoituksissa. Ongelmana on vain se, että pystyykö hän pelaamaan, kun otteluiden tempo nousee. Hän on näyttänyt entistäkin hitaammalta, eikä hänen liikkeensä ole yhtään luonnollista. Iso osa tästä varmasti johtuu hänen lonkkaleikkauksistaan, Powers kertoo.

Blackhawksia vuodesta 2005 lähtien edustaneesta kanadalaisesta on tullut melkoinen nilkkapaino joukkueelleen. Hänen 6,875 miljoonan dollarin jättipalkan takaava sopimus rasittaa Blackhawksin palkkakattoa vielä vuoteen 2024 asti.