Joel Persson lähti syksyksi toiveikkain mielin SHL:n Växjöstä NHL:ään Edmonton Oilersin riveihin. Lopulta ruotsalaispuolustaja löysi itsensä kauden päätyttyä Anaheim Ducksin farmijoukkue San Diego Gullsista, kun hän oli itse pyytänyt siirtoa kesken kauden.

− Muistan, kuinka join kahvia puoli tuntia takarajan jälkeen, ja sain kuulla tulleeni kaupatuksi. Kaikki tapahtui nopeasti, ja jo samana iltana olin matkalla San Diegoon. Siinä sai todellakin tuntea, millaista elämä siellä voi olla, Persson kertasi kauttaan ruotsalaiselle HockeyNewsille.

Perssonin kaudesta tuli todella vaikea. Hän pelasi NHL:ssä vain 13 peliä ja palaa ensi kaudeksi Växjön paitaan Ruotsiin.

− Oli paljon ylä- ja alamäkiä. Minulle tuli heti alussa vammoja, mikä tarkoitti sitä, etten pystynyt osallistumaan kauteen valmistaviin harjoituspeleihin. Ilman harjoituskautta NHL on tulokkaalle vaikea paikka, Persson sanoi.

− Kaikki tuntui hyvältä alussa, mutta sitten Chicagoa vastaan tuli taas loukkaantuminen, ja jouduin sivuun kolmeksi viikoksi, 26-vuotias puolustaja jatkoi.

Persson pelasi lopulta AHL:n puolella 27 ottelua. Farmissa tehoja tuli 16 pistettä, mutta NHL:n puolella saldo jäi kahteen syöttöpisteeseen.

− Homma ei toiminut sairastuvalta palatessani. Kävin AHL:ssä ennen kuin pääsin pelaamaan taas ylhäällä joitakin pelejä. Sitten minut lähetettiin taas alas ja olin farmissa Bakersfieldissä siihen asti, että minut kaupattiin, Persson sanoi.

San Diego Gullsissa tilille merkattiin seitsemän peliä ilman tehopisteitä.

− Myöskään siellä asiat eivät menneet odotetulla tavalla. En löytänyt paikkaani vaikean alun jälkeen, Persson kertoi.