Onko NHL:n suurimpiin suomalaislupauksiin kuuluvan kanssa menty metsään? ”Liikkuu harhaanjohtavia tietoja”

© Kuva: Juha Tamminen

NHL:n seuraavan draftin ykkössuomalaispelaaja Anton Lundellin tilanne on puhuttanut läpi viime kuukausien. Hyökkääjää on paiskottu arvioissa vähän sinne sun tänne: Siis ykköskierroksen kärkipäähän, muttei välttämättä lähellekään ihan terävintä kärkeä.

Nyt Lundell on The Athleticin tuoreimmassa arviossa sijalla yhdeksän. Lista on kasattu jutun toimittajien ollessa yhteyksissä lajimaailman eri asiantuntijoiden, eli esimerkiksi valmentajien ja kykyjenetsijöiden kanssa, yhteyksissä.

HIFK-hyökkääjästä annettiin tässäkin arviossa nuivaa tekstiä. Häneltä kuulemma puuttuvat dynaamiset kyvyt, eikä pelaaja väsytä vastustajien pakkeja iskuillaan. Toisaalta…

– Hän on parempi syöttelijä kuin mitä oletetaan. Lundell on vahvempi kuin moni hänen ikätoverinsa, ja pelaajasta liikkuu harhaanjohtavia tietoja sen suhteen, että puutteelliset osat, kuten luistelu, olisivat isoja murheita mietittäessä TOP10-joukon varaussijaa.

Lehti painottaa, että Lundell näyttäisi vaikuttavan aina peliin, oli hän kiekolla tai ei.

– Ja se tuo tulosta aina.

LUE MYÖS:
Maanantaimieli: Suutari ei malttanut pysyä lestissään – valtamediat vähättelevät suomalaista NHL:n suurlupaus Anton Lundellia