Miten käy? Kokenut luotsi epäilee KHL:ään siirtyneiden kultaleijonien kykyjä – ”Kaikki eurooppalaiset eivät pärjää”

© Kuva: Getty Images

KHL-jättiseura Metallurg Magnitogorsk hankki tulevalle kaudelle peräti kolme Leijonien kevään 2019 maailmanmestaria.

Hyökkääjät Harri Pesonen ja Juho Lammikko (arkistokuvassa), sekä maalivahti Jussi Olkinuora edustavat jatkossa kaivoskaupungin seuraa.

Kokenut venäläisvalmentaja Fjodor Kanareikin otti syyniinsä Pesosen ja Lammikon ja vaikuttaa suhtautuvan pienellä varauksella kaksikon onnistumismahdollisuuksiin itäliigassa.

– Molemmat pelasivat erinomaisesti MM-kisoissa vuosi sitten, mutta niin pelasi koko Suomen joukkue. Sopeutuvatko nämä kaverit Metallurgin pelisysteemiin? He ovat selvästi tasokkaita pelaajia, mutta eivät ole koskaan kiekkoilleet KHL:ssä. Kaikki eurooppalaiset eivät pärjää täällä, varsinkaan jos he eivät tule NHL:stä, Kanareikin toteaa Izvestija-lehdelle ja jatkaa:

– Sveitsin ja Suomen sarjoissa kiekkotaso on vielä Venäjää alempi, ja kumpikaan (Pesonen+Lammikko) ei lyönyt läpi NHL:ssä.

Viime kaudet Sveitsin pääsarja NLA:ssa kiekkoillut Pesonen yritti NHL-läpimurtoaan kahden kauden ajan 2012-14, mutta sai tuona aikana tililleen vain neljä taalaliigaottelua New Jersey Devilsissä ilman tehopistemerkintöjä.

Lammikko puolestaan pelasi kaudella 2018-19 Florida Panthersin riveissä pienessä roolissa 40 ottelua tehoin 0+6 palaten päättyneelle kaudelle Liigaan ja Kärppiin takoen 57 ottelussa huipputehot 22+29=51.

Kanareikin on valmentanut KHL:ssä neljää eri joukkuetta, viimeksi Avangard Omskia kaudella 2016-17. Metallurgia hän on luotsannut kaudella 2011-12.