Miljoonadiili! Hirmutehot takoneelle kanadalaistaiturille 30-vuotiaana uran ensimmäinen NHL-sopimus

© Kuva: Getty Images

Ruotsin pääsarja SHL:n Rögle BK:ssa superkauden pelannut puolustaja Kodie Curran on solminut kaksivuotisen NHL-kontrahdin Anaheim Ducksin kanssa.

Ducks tiedotti 30-vuotiaan kanadalaispakin sopimuksesta nettisivullaan.

Curran tienaa tuoreen kontrahtinsa myötä NHL:n palkkoja seuraavan CapFriendly-sivuston mukaan miljoona dollaria kaudessa.

Curran summasi päättyneellä sesongilla Rögle BK:n paudassa 48 SHL-ottelussa puolustajalle erittäin kovat tehot 12+37=49, jolla irtosi SHL:n pistepörssin kakkossija ja valinta sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Pelaajan urapolku maailman kovimpaan kiekkoliigaan ei ole sieltä tavallisimmasta päästä, sillä syksyllä 2016 Eurooppaan uraansa rakentamaan tullut puolustaja kiekkoili ennen kahta Ruotsin kauttaan Tanskassa ja Norjassa voittaen molempien maiden mestaruuden.

Curran ei ole pelannut urallaan vielä NHL:ssä. Ainoat kokemukset Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoista ovat 2015-16, kun hän pelasi reilun kauden aikana farmiliiga AHL:n Harford Wolf Packin riveissä 20 ottelua tehoin 0+5=5 ja ”farmin farmissa” ECHL:n Greenville Swamp Rabbitsissa 45 ottelua saldolla 7+18=25.