NHL:n kaikkien aikojen surkeimpiin ykkösvarauksiin kuuluvan Nail Jakupovin ura on ollut viime aikoina melkoisessa myllerryksessä.

Toukokuun alussa SKA Pietari luopui heikon kauden pelanneesta ex-lupauksesta ja joukkueeksi vaihtui Vitjaz Podolsk, joka puolestaan lähetti hyökkääjän sunnuntaina Amur Habarovskiin.

Sport-Expressin toimittaja Aleksei Shevchenkon mukaan 26-vuotiaan venäläisen seikkailut eivät välttämättä ole kuitenkaan vielä ohi.

Ongelmaksi on muodostumassa Jakupovin 70 miljoonan ruplan (noin 890 000 euroa) vuosipalkka.

Shevchenkon mukaan mikään KHL-joukkue ei ole tällä hetkellä halukas maksamaan laiturille kyseisen suuruista korvausta.

– Myöskään Amur ei ole valmis maksamaan 70 miljoonaa ruplaa, vaan tarjoavat Jakupoville reipasta palkanlaskua ja jos tämä ei siihen suostu, purkavat he sopimuksen ja maksavat siitä korvauksen, Shevchenko kirjoittaa.

Toimittajan mukaan Jakupov uskoo edelleen voivansa pelata jossakin suurseurassa ja voittaa titteleitä, mutta ottajia ei tällä hetkellä tahdo löytyä ja hyökkääjä saattaa lopulta päätyä maltillista korvausta vastaan hakemaan vauhtia kasvattajaseuraansa Neftehimik Nizhnekamskiin.

Jakupovin päättynyt KHL-kausi SKA-paidassa oli erittäin vaatimaton. 46 ottelussa syntyi ainoastaan 20 (10+10) tehopistettä.

Edmonton Oilers varasi laiturin kesän 2012 NHL-draftissa koko tilaisuuden ykkösenä, mutta taalaliigauran 350 ottelua tuottivat vaatimattomat tehot 62+74=136 ja Jakupov palasi kotimaahansa syksyllä 2018.