Muutaman vuoden takaa TPS:stä muistettava hyökkääjä Tadas Kumeliauskas jatkaa uraansa tulevalla kaudella Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Deggendorfer SC:n riveissä.

29-vuotias Liettuan maajoukkuepelaaja kiekkoili päättyneellä kaudella aluksi Saksan toiseksi korkeimman sarjatason DEL2:n EV Landshutissa summaten 12 ottelussa tehot 3+4=7, ennen kuin siirtyi loppusesongiksi sarjaporrasta alemmas Starbulls Rosenheimin riveihin. Siellä loppukausi sujuikin mainiosti, kun 19 ottelussa syntyi komeat 28 (18+10) tehopinnaa.

Viime vuosina miehen uraa ovat varjostaneet loukkaantumiset ja esimerkiksi kausi 2016-17 jäi pahan vamman vuoksi kokonaan väliin.

Uuteen seuraansa Kumeliauskas vaikuttaa kuitenkin erittäin tervetulleelta, sillä Deggendorferin nettisivulla hyökkääjää kuvataan ”todelliseksi huippuluokan pelaajaksi”.

– Tadas on iso ja nopea. Hän on todella näkyvä ollessaan kentällä ja haistaa hyvin maalipaikat. Lisäksi hänen puolustusosaamisensa on erittäin aliarvostettua, joukkueen valmentaja Henry Thom hehkuttaa tuoretta hankintaa.

Liigassa Kumeliauskas pelasi 2013-16. Tuolloin parhaalla kaudella 2015-16 syntyi 37 ottelussa 25 (9+16) tehopistettä.