Norjassa ykkösseurojen kastiin lukeutuva Stavanger on ilmoittanut paikallisen VG:n mukaan, ettei se osallistu maan pääsarjan, mikäli Norjan säännökset kieltävät ensi syksynä yli 500 katsojan pääsemisen sarjapeleihin.

– Siinä tapauksessa sarjassa on yhdeksän joukkuetta, emmekä me tee mitään, seuran omistaja Tore Christiansen lataa.

Tuolla katsojamäärällä positiiviseen tulokseen yltäminen ei tule toteutumaan esimerkiksi tv-sopimuksen pienuudesta johtuen.

– Kyse on niin yksinkertaisesta asiasta kuin osakeyhtiön johtamisesta. Emme pystyisi toimimaan lainan antajien rahoilla, se on laitonta. Emme voi aloittaa pelejä 500 katsojan rajoituksella, seuran omistaja jatkaa.

Christiansen ei usko siihen, että sarja saisi luvan aloittaa kautensa syyskuussa yli 500 katsojalle. Siihen pamppu sen sijaan uskoo, että sarjan alkua lykätään pitkälle syksyyn tai jopa loppuvuoteen.

Yleisön rajaaminen peliä kohti 500 katsojaan olisi kieltämättä kova paukku Stavangerille. Christiansen kertoo, että viime kaudella seura myi noin 2 500-2 800 kausikorttia. Ottelukohtainen katsojakeskiarvo oli 3 340.

Stavangerin vetäytyminen olisi kova paukku myös norjalaiskiekolle. Joukkue voitti viime talvena maan pääsarjan runkosarjan ylivoimaiseen tyyliin, 23 pisteen erolla ennen Storhamaria. Kaudella 2017-18 Stavanger pelasi CHL:ää.