KHL-joukkue Metallurg Magnitogorsk tiedottaa kotisivuillaan, että suomalaishyökkääjä Harri Pesonen siirtyy joukkueeseen sveitsiläisestä Langnausta kahden vuoden pahvilla.

Viime toukokuun maailmanmestari Pesonen pelasi maan pääsarja NLA:n joukkueessa kaksi kautta. Viime kaudella hän iski 48 runkosarjan pelissä tehot 18+24=42 (+14).

KHL:ssä Pesonen ei ole ennen pelannut. Ennen Langnau-kausia muuramelaislähtöinen kiersi muun muassa toisen NLA-joukkue Lausannen sekä rapakon takana AHL-joukkue Albany Devilsin palveluksissa. Myös NHL:ssä Pesonen on pelannut muutaman ottelun.

Suomessa edellisen kerran sesongilla 2011-12 pelannut laituri on toistaiseksi edelleen viimeisin MM-kisojen maalari. Hän iski Leijonien viimeisen häkin vuosi sitten, kun Suomi kukisti MM-finaalissa Kanadan luvuin 3-1.

Edit klo 15.30: Juttua täydennetty.