NHL pyrkii kiivaasti aikaansaamaan suunnitelman, jolla koronaviruspandemian vuoksi maaliskuun puolivälissä keskeytynyttä kautta voitaisiin jälleen jatkaa.

Sunnuntaina taalaliiga sai kuitenkin arvovaltaiselta taholta kylmää vettä niskaansa.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau (arkistokuvassa oikealla NHL-komissaari Gary Bettmanin kanssa) totesi etteivät maahan palaavat ulkomaalaiset kiekkoilijat saa erityisvapauksia, vaan näiden on tullessaan noudatettava muiden tapaan karanteenimääräyksiä.

– Luulen, että se on kysymys, jota meidän on pohdittava. Ehdottomasti minimivaatimus jokaiselle joka saapuu muista maista on noudattaa erittäin tarkasti kaikkia karanteenisääntöjä, Trudeau totesi lehdistötilaisuudessa Sportsnetin mukaan

Kanada on määrännyt useimpien muiden maiden tapaan ulkomailta tuleville oireettomille ihmisille pakollisen 14 päivän karanteenin.

Karanteeni hidastaisi esimerkiksi monien parhaillaan kotimaissaan olevien eurooppalaispelaajien mahdollisuuksia liittyä pikaisella aikataululla NHL-joukkueisiinsa.

Kysymys on olennainen myös Yhdysvaltain puolella oleville joukkueille, sillä uutistoimisto AP:n mukaan Edmonton ja Toronto kuuluvat NHL:n suunnittelemiin paikkakuntiin, joissa sarja voisi kesällä pelata keskeytyneen kautensa loppuun tyhjille katsomoille.

AP:n lähteiden mukaan NHL:n kaikkein optimistisin aikataulu kauden jatkamiselle olisi jo heinäkuussa. Tässä skenaariossa pelaajat matkustaisivat joukkueisiinsa jo toukokuun puolivälissä.